Co dělat a naopak nedělat na návštěvě ve vietnamské domácnosti? Co s sebou na cestu do Vietnamu? Patří k českým Vietnamcům i něco jiného než restaurace s polévkou pho, umělé nehty a neustále otevřené večerky?
Nejpříjemnější způsob jak se seznámit s Vietnamem i životem Vietnamců v ČR. Čeká vás ochutnávka vietnamské kuchyně, kulinářský workshop, přednášky, minilekce vietnamštiny, výstava fotografií.
Lektorka Tran Hong Van:
Napsat pár vět o mně samotné byl výkon, co mě doslova stál jednu bezesnou noc. Ale popsala bych sama sebe jako typické „banánové dítě“. Ráda cestuju a vařím a jsem moc ráda, že tyhle svoje dvě vášně budu moct spojit na workshopu.
Jaký vás čeká v naší pop-up vietnamské restauraci program?
14:00 přivítání
14:30 - 15:30 - kulinářský workshop "Zaviň si svůj závitek"
15:30 - 16:30 - přednáška s fotografiemi "Cestování do Vietnamu"
16:30 - 17:30 - diskuze "Jak se žije banánovému dítěti aneb kulturní rozdíly mezi Čechy a Vietnamci na vlastní kůži".
Dále k bude k dispozici vietnamský zelený čaj, tradiční vietnamská káva s kondenzovaným mlékem a další nápoje.
Ochutnávka tradičních jídel z různých provincí, seznámení s základními vietnamskými ingrediencemi.
Akce se koná v rámci Restaurant Day Prague
Organizátoři: Multikulturní centrum Praha (Projekt Praha sdílená a rozdělená), Inbáze z.s.
Podpořili: Magistrát hlavního města Prahy, Česká rozvojová agentura
To the project:Prague Shared and Divided